fbpx

Yosta

Met veel plezier heb ik 4 jaar mogen leren op de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, en vanaf 2012 ben ik officieel diëtist. In 2013 heb ik Beach Balance opgericht en heb met Wayda in 2015 de praktijk verder voortgezet als mede-eigenaar.

SONY DSC

 

Op welke manier voer ik mijn werk als diëtist graag uit?

Ik heb werkervaring als behandelend diëtist bij Beach Balance, als diëtist ben je opgeleid om binnen vele voedingsgerelateerde ziektebeelden cliënten te begeleiden. Mijn persoonlijke interesse gaat voornamelijk uit naar:

Anorexia

De begeleiding van een cliënt met anorexia laat mij creatief nadenken en leidt tot bijzondere gesprekken. De complexiteit in gedachtegang, lichamelijk welbevinden, maatschappelijke inzetbaarheid en compensatie strategieën maakt iedere situ

atie uniek. Met jou zou ik graag willen kijken hoe de complexiteit jouw sterkte eigenschappen kunnen benadrukken en we gedrag kunnen terugbrengen naar realistisch, uitvoerbaar en passend bij jouw persoonlijkheid.

Stoppen met Roken

Roken wordt steeds meer als verslaving gezien, goede ondersteuning verdubbelt de kans op een succesvolle stopactie. Als diëtist ben ik uitermate geschikt om gedragsverandering te realiseren. Dit doe ik door een goed plan op te stellen. De gesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzicht, verandergedrag en terugvalpreventie.  Door de juiste vragen te stellen, mentale ondersteuning en enthousiasme hoop ik jou te kunnen helpen deze belangrijke stap te zetten.

Overgewicht & obesitas

Een te zwaar gewicht is niet gewoon door te veel eten! Om die reden besteed ik in de behandeling graag aandacht aan verandering van (denk)patronen, optimaliseren van eetmomenten en het in kaart brengen van jou doel. Niet alleen met volhouden kom je tot je doel, je moet ook slim zijn. Mijn doel is om samen slimme manieren te bedenken, wat resulteert in een patroon dat goed vol te houden is.

Bedrijven

Ik ben een ondernemer en werk graag met bedrijven samen. Verschillende bedrijven heb ik geadviseerd op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid (bijvoorbeeld KLM en Ahold, Ziekenhuis Leeuwarden). Daarnaast komt mijn passie naar boven bij het geven van voedingsvoorlichting. Dit heb ik eerder gedaan bij o.a. Bol.com, Mercedes en Mars.

Bijscholing

Als diëtist vind ik het belangrijk om mezelf te blijven bijscholen en daarom bezoek ik regelmatig bijscholingen. De bijscholingen die ik tot nu toe heb gevolgd kun je zien op LinkedIn, de belangrijkste en meest recente zijn:

  • 2016-2017: 1 jarig Post-HBO Orthomoleculaire therapie – Atrium Innovations
  • 2017: Training Stoppen met Roken coach (& zwangerschap) – Roos Blom
  • 2018: Training Zwangerschap & suppletie – VitOrtho

 

UA-65525267-1