fbpx

Werkwijze

De diëtisten van Beach Balance begeleiden jou op de manier dat jij wenst. Daarom zullen we in het eerste consult goed je wensen uitvragen en je doel vaststellen. Aan de hand daarvan zullen we met jou bespreken wat de beste manier van begeleiding is.

De gesprekken zijn als volgt ingedeeld:

Intake consult (60 minuten + 30 minuten uitwerktijd):
In het eerste gesprek wordt veel navraag gedaan over je persoonlijke situatie en je wensen. Daarnaast worden je eetgewoonten, beweegpatroon, klachten, medische factoren en andere persoonlijke omstandigheden nagevraagd. Aan de hand van deze informatie wordt samen met jou een advies op maat gemaakt wat aansluit bij jouw persoonlijke situatie, wensen en omstandigheden. Ieder mens heeft eigen behoeftes en is weer anders, daarom zal je voedingsadvies ook uniek zijn.
Het adviesrapport wordt gemiddeld binnen 2 werkdagen naar je toe gemaild.

Evaluatie consult (30 minuten):
Het tweede gesprek vindt doorgaans 2 weken na het intakegesprek plaats. Zodat je de tijd hebt om het advies uit te proberen. Tijdens het tweede gesprek wordt besproken hoe het toepassen van het advies gaat. Eventueel wordt nog verder uitleg gegeven over de relatie van het ziektebeeld, de klachten en het voedingsadvies wanneer hier in het eerste gesprek niet voldoende tijd voor was.

Vervolg consult (15-30 minuten)
Tijdens de vervolggesprekken zal besproken worden hoe het toepassen van het voedingsadvies in de praktijk gaat. Wanneer er tegen problemen aangelopen worden, zal de diëtist samen met u naar oplossingen zoeken.

Directe en indirecte tijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:
1. de directe tijd: de tijd dat de diëtiste met jou doorbrengt , omschreven als consult tijd;
2. de indirecte tijd: de uitwerkingstijd. Dit is de tijd die de diëtiste besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, rapporteren aan de verwijzer, registreren van de gegevens in het dossier en het factureren ofwel declareren van het consult. Hier ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

UA-65525267-1