fbpx

Tarieven en vergoedingen

Beach Balance heeft met alle zorgverzekeringen een contract. De kosten van een afspraak worden direct naar de zorgverzekeraar gestuurd. U heeft hier geen omkijken naar.

Voeding & dieetadvies

Basisverzekering
Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering. Om precies te zijn krijg je een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar. Houd er rekening mee dat de vergoedingen op het eigen risico wordt ingehouden. Voor dieetadvisering aan kinderen tot 18 jaar is er nooit sprake van verrekening met het eigen risico.

Aanvullende verzekering
In de praktijk zal soms blijken dat de eerste drie uur dieetadvies niet voldoende zijn voor het gewenste resultaat. Daarom bieden diverse zorgverzekeraars aanvullende pakketten om meer consulten te dekken.
Dieetadvisering: Via deze link zie je welke aanvullende verzekeringen vergoeding bieden voor dieetadvisering.
Orthomoleculaire therapie: Via deze link zie je welke aanvullende verzekeringen vergoeding bieden voor dieetadvisering.

Ketenzorg
De verzekerde hoeft geen eigen risico te betalen indien de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’ waar huisartsen en diëtisten onder kunnen vallen. Beach Balance is aangesloten bij Elzha Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes, COPD of CVRM. Bespreek deze mogelijkheid met je huisarts.

We ontvangen je graag, maar het kan eens voorkomen dat je de gemaakte afspraak wil verplaatsen of annuleren. Doe dit dan minimaal 24 uur van te voren, dan voorkom je dat de gereserveerde tijd in rekening wordt gebracht.

Diverse zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten voor voedings- en dieetadvies, maar ook voor alternatieve geneeswijzen aan. Via deze link zie je welke aanvullende verzekeringen vergoeding bieden voor orthomoleculaire therapie.

*Indirecte tijd houdt in: administratie, dieet opstellen en rapportages.

** Voor een huisbezoek wordt een toeslag berekend, dit krijgt u vergoed wanneer de arts dit noodzakelijk acht en dit vermeldt op de verwijzing.

UA-65525267-1