fbpx

Beach Balance & Fittergy Sportvasten

Wat is Sportvasten? 

Sportvasten is geen dieet, maar een 10-daagse wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbranding van vet in plaats van suiker.
Het lichaam maakt een ”metabolic switch”. Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van van alle voordelen van vetverbranding, namelijk gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je onder begeleiding van een personal coach. Het Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In die eerste drie dagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je twee tot drie dagen sapvasten. In de laatste vier dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag op een bepaalde intensiteit. Deze wordt persoonlijk voor jou bepaald door je ons. Zodra je suikerverbranding is omgezet naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Dan begint de lifestyle en werk je eraan om die ”metabolic switch” te behouden.

Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kg af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kg. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. conditieresultaat sportvasten
Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, krijgen een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en na blessures) groter wordt.

Daarnaast werkt sportvasten ook preventief op bepaalde ziektebeelden doordat het het cholesterolgehalte in je bloed en je bloeddruk laat dalen.

Bij Beach Balance Voedingskundige begeleiding bieden we sportvasten aan in samenwerking met de Active Club in Den Haag. Diëtiste Wayda is jouw persoonlijke coach.

 

 

 

Een Sportvastenkuur bestaat uit: 

  • Conditietest (om te bepalen wat jouw trainingshartslag is)
  • Het supplementenpakket voor tien dagen (€135,-)
  • 2,5 uur begeleiding door de diëtist (gespreid over een aantal consulten, € 150,- of 2,5 uur of 10 x  15 minuten)
  • Mogelijkheid tot dagelijks overleg via de Whatsapp met de diëtiste

Je krijgt 180 minuten per jaar (3 uur) vergoeding vanuit de zorgverzekering. Soms krijg je een aanvullende vergoeding

Het programma wat Beach Balance aanbiedt is erg uitgebreid en niet alleen maar op de tien daagse kuur gericht, maar juist ook op de na periode ”Keep the Switch”. Op deze manier leer je hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en daarmee de positieve effecten van de Sportvastenkuur kan behouden. Dit na-traject omvat voedingskundige begeleiding van minimaal 30 minuten (2 consulten van 15 minuten).  Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je vaker bij de diëtiste langskomen.

 

UA-65525267-1