fbpx

Volkorennoedels met spicy tofu

4 personen

Ingrediënten: 500 gram stevige tofu, 5 el sojasaus, 4 el ketchup, 3 knoflookteentjes, 3 cm gemberwortel, 1 tl paprikapoeder, mespuntje sambal oelek, 5 gram gedroogde wakame (of 50 gram vers), 200 gram volkoren noedels, olie, 1 ui, 1 rode chili peper, 1 paksoi, 1 prei, 1 el witte rijst azijn, 1 tl honing.

Hak de tofu in driehoekjes van ongeveer een centimeter en dep het droog. Snijd de knoflook fijn, rasp de gemberwortel, snipper de ui, snipper de chilipeper, snijd de paksoi in stukken en prei in halve ringen. Meng 4 el sojasaus met 4 el ketchup, 2 fijngehakte knoflookteentjes, 1cm geraspte gemberwortel, paprikapoeder en sambal in een kom, voeg de tofu hieraan toe en laat het marineren. Wel de gedroogde wakame zoals de beschreven op de verpakking en was af. Bij verse wakame was je alleen de wakame af.

Kook de noedels zoals is aangegeven op de verpakking. Verhit olie in een koekenpan, fruit de ui, voeg vervolgens het laatste teentje knoflook toe, de overgebleven gember en chilipeper bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de prei en paksoi toe totdat het slinkt en blus daarna af met een eetlepel sojasaus. Voeg de honing en witte rijst azijn toe, roer door en zet het vuur uit.

Meng de noedels met de wakame en de groenten. Bak de chili tofu in een koekenpan goudbruin. Serveer de noedels met de gebakken tofu en garneer eventueel met bosui, sesamzaad en zwarte peper.

Vertel uw netwerk over ons

About the author

Beach Balance Voedingskundige begeleiding is een diëtistenpraktijk waar drie enthousiaste diëtisten werkzaam zijn. Wij helpen je graag om je doel te bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-65525267-1