fbpx

            BINNEN 90 DAGEN ROOKVRIJ WILLEN ZIJN?

 Vergoeding door de meeste zorgverzekeraars

 Trakteer jezelf op gezondheid en bespaar € 1200 – 2000 per jaar

 90 dagen programma

 Begeleiding door een stoproken coach

 persoonlijke sportbegeleiding

 Voedingsbegeleiding

Wat bekende longartsen zeggen over de Body & Mind methode:

Wanda de Kanter – Longarts Antoni van Leeuwenhoek

“Ik focus me op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. En ik adviseer alle rokende het Body&Mind Lifestyling programma te volgen.” 

Pauline Dekker – Longarts in het Rode Kruis Ziekenhuis

“De Body & Mind combi met beweging, gezonde voeding, ontspanning, gezelligheid en Afbeeldingsresultaat voor wanda de kantergepassioneerde stoproken coaches kunnen duizenden mensen verleiden tot het blijvend stoppen met roken. Zeker omdat je coach ook helpt bij een terugval” 

De Body & Mind methode van Roos Blom

Beach Balance bied het Body & Mind Stoppen met Roken programma aan wat opgezet is door Roos Blom (rookstopcoach, psycholoog en auteur). Ondersteund door Pauline Dekker en Wanda de Kanter (longartsen Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam, auteur NedBody&Mind Lifestylingerland Stopt met Roken en anti-tabaksactivisten)

Met de methode van Roos Blom slaag 46% in het stoppen met roken, dit is het hoogste percentage van Nederland! Met de juiste ondersteuning stijgen de kansen om te stoppen enorm. Dit wordt gerealiseerd met:

 

 • Een duidelijk handboek
 • Persoonlijke begeleiding van een kwaliteitsgeregistreede coach
 • Begeleiding op impulsmanagement (rookgedrag omzetten naar beweging en ontspanning)
 • 10 sportlessen door een van de aangesloten centra’s (bijvoorbeeld fitness, yoga en bootcamp)
 • Advies betreft gezonde voeding
 • Ontspanningsoefeningen
 • Eventuele hulpmiddelen als pleister, pillen of medicatie

De coach & begeleiding

Je weet dat je wilt stoppen met roken en wilt daarbij graag een steuntje in de rug. Daarvoor is de persoonlijke begeleiding bedoelt. Yosta is een gedreven stoppen met roken coach die jou graag begeleid naar een rookvrij leven. In 2017 heeft ze haar cursus gevolgd, en staat klaar om met jou aan de slag te gaan.

Voor bemoediging, tips en trucs om het vol te houden kom je 6 keer langs voor een gesprek van ongeveer 30 minuten, verspreid over 90 dagen. In onderling overleg bepalen we wanneer het stopmoment. Persoonlijke coaching kan elk gewenst moment ingaan en samen stellen we een behandelplan op.
De kracht van de begeleiding is een combinatie van gedragstherapeutische begeleiding en ondersteunende middelen. Aandacht voor gewoonte en gedrag rondom roken én concrete aanpak van de verslaving.

 

Wat levert het Stoppen op? 

 • Doorbloeding van de huid is beter, de vale grauwe huidskleur neemt af en je teint is een stuk frisser
 • Geelbruine vingers krijgen weer normale kleur
 • Je tanden worden witter, minder kans op tandvleesontsteking
 • Je haar wordt voller en glanzender
 • Je ruikt lekkerder
 • Je krijgt 5 keer minder last van rimpels

 

Stoppen in stappen

In drie fases zal Yosta je begeleiding bieden: voorbereiden, stoppen en volhouden. De stappen doorloop je in een periode van 12 weken. In alle fases is er aandacht voor het veranderen van je rookgedrag en aansturen van je motivatie, maar ook voor zaken als gewicht, stress en hoe je kunt omgaan met verleidingen.

Vergoedingen zorgverzekeraars

Per jaar wordt 1 keer een stoppen met roken programma vergoed vanuit je basisverzekering, inclusief de ondersteunende nicotine vervangende middelen. De kosten van het Body & Mind stoppen met roken programma is €385,-. Bekijk hier de vergoedingen per verzekeraar, de kosten gaan wel eerst af van het eigen risico. Voor extra ondersteuning na het programma bied de aanvullende verzekering wellicht nog verdere vergoedingen.

    

Forellendaal op woensdag                                                                               Johan de Wittlaan op maandag of vrijdag

 

Afbeeldingsresultaat voor kwaliteitsregister stoppen met roken

 

Yosta is ingeschreven in kwaliteitsregister

Stoppen met Roken: Registratienummer 1002970

Heb je nog vragen, neem dan contact op via 06 333 122 53 of info@beachbalance.nl

UA-65525267-1